Çubuk’ta Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediye öncülüğünde Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Mehmetçiğe destek yürüyüş ve programı yapıldı.
Yıldırım Beyazıt Kavşağından Mehter takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Atatürk parkı önüne kadar devam etti. Burada toplanan kalabalık, Afrin’de savaşan askerlere manevi destek vermek için bir araya geldi.
Destek programına, belediye başkanı Tuncay Acehan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Ellerinde Türk bayraklarıyla önce yürüyüş yapan Çubuklular sık sık sloganlar atarak programa katılarak destek verdi.
Çubuk Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elifsu Gümüşbaş, asker kıyafeti ile istiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyarak vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Programda konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Çubuk Şube Başkanı Abdülhamit Ateş: “ Bizde Afrin’de çarpışan yiğit askerlerimiz için ne yapabiliriz diye düşündük. Bizde onlara buradan manevi dua ve desteklerimizi ileterek böyle bir program düzenledik. Bugün ülkemizin İHA ve SİHA’larıyla zalimin zulmüne dur diyoruz elhamdülillah. Bugün Zeytin Dalıyla dünyaya şunu diyoruz. Sizin oyununuz buraya kadar sizin oyununuz bozuldu buraya kadar. Uyuyan dev uyandı. Yürü Mehmet arkanda Çubuk var arkanda Türkiye var. Biz bu zalimlere karşı dik duran en güçlü ülkeyiz. Bu alçaklar bizim sesimizi 15 Temmuz da kısmaya çalıştılar, elhamdülillah başaramadılar” diye konuştu.
Diyanet-Sen Çubuk Şubesi Başkanı Osman Bostan ise Müslümanların tüm renkleriyle kardeş olduğunu dünyaya göstermek için yürüyüşe katıldıklarını belirterek, "Hiç kimse unutmasın ki millet olarak toprağımızda, ezanımızda, bayrağımızda gözü olan tüm terör örgütleri ve onların iplerini elinde tutanları bunlarla beraber tarihin çöp sepetine atacağız. Rabbim bu aziz milletimizi ve ordumuzu muhafaza ve muzaffer eylesin." dedi.
Kuranı Kerim Tilaveti okunduğu program edilen dualarla son buldu.
Çubuk Aksiyon haber ajansı gündem gazetesi öncelikle Çubuk ilçesindeki bir kaç sayılı haber siteleri arasında gündemi takip ederek okuyuculara doğru bilgileri sunmaya devam ediyor.
Sloganımız ilçeye dair ne varsa burada
İlçede birkaç sayılı haber sitesi arasında olan ve “Çubuk’a dair ne varsa” sloganı ile Çubuk’ta haber, reklam, tanıtım ve rehber görevi üstlenen Çubuk Aksiyon Haber Sitesi kuruluş tarihi 2008 yılından bu yana aralıksız okuyucusuna hizmet vermeye devam ediyor. Haber sitemizde sizlerle haberlerimizde tarafsız yayıncılığımız ile görselliğimizi her daim paylaşmaya devam edeceğiz. İsminin değişikliğiyle dikkat çeken Çubuk Aksiyon, sürekli yenilenip, güncellenmektedir. Çubuk'ta haber ihtiyacına cevap verebilen haber sitesi olma özelliği yanı sıra, okuyucularına haber alış verişi sağlamaya devam ediyor. Maddi hiçbir beklentisi olmayan sitemizde tamamen gönüllü ve fahri muhabirler ile sizlere haber sunuyoruz. Haber sitemiz okuyucularına sağladığı kullanımı kolay, hızlı okuma, güzel bir görünüm özelliği ile okuyucularına haber akışı sağlıyor. Okuyucularımızdan aldığımız bu güçle de yayın politikasını değiştirmeden yolumuza devam ediyor.
Çubuk Aksiyon Gazetesi Haber Ajansı doğru haber kaynağınız
Çubuk Aksiyon Gazetesi - Haber Ajansı - İnternet Haber Sitesi imtiyaz sahibi olan Müfit Onbaşı açıklamasında: "Okuyucularımızın bize göstermiş olduğu ilgi, yardım ve yorumlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Görevimiz ve işimiz olan gazetecilik mesleğimizde doğru ve kesin bilgi içeren haber yapmak önceliğimiz olmuştur. Bu konuda bizi herkes tanır. Haber sitemiz artık ulusal haber siteleri değerinde bir görünümdedir. Çubuk hakkında her türlü bilgi ve öğrenmek istediğiniz her türlü arşivi ile zengin bir içeriğe sahip. Haber sitemiz sürekli güncellenen ve yenilenen tasarımı ile kullanıcıya, habere hızlı ve kolay erişim imkânı sağlıyor. Haber okumayı kolaylaştıran zarif görünüm ve ergonomik yapı sayesinde ziyaretçilerimiz, artık web sitemizde daha fazla zaman harcıyor" diyerek devam etti.
Çubuk Aksiyon Gazetesi Haber Ajansı takipçilerine en doğru ve kesin bilgi sunar
Sizlere, 15 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimli kadrosuyla ilçeye özgü, haber, fotoğraf ve video üreterek okuyucularına sunmaktayız. Çubuk’un gündemini takip eden ve yine ilçenin güncel haberlerini sizlere aktarmaya devam edecek olan cubukaksiyon.com web adresinden istediğiniz her şeye kolayca ulaşılabileceksiniz. Günümüz teknolojisine, değişime ayak uydurmak için siz değerli takipçilerimizin fikir ve görüşlerini değerlendirerek, sitemizi daima hem güncel tutuyor, bilgi ve tecrübelerimiz ile sistemimizi hem güçlü tutuyor, hem de sürekli yeniliyoruz. Yine okuyucularımızın ve abonelerimizin görüş ve fikirlerini değerlendirerek doğru kaynaklardan bilgi alarak haber ekliyoruz. Okuyucularımızın haberlere yazdıkları yorumlardan güç alarak onlara en güzel haberler sunmaya devam ediyoruz. Bizi ziyaret eden bütün takipçilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Bizi izleyen, takip eden herkese teşekkür ederiz.
İyi kötü gününüzde her zaman yanınızdayız
Çubuk Aksiyon Gazetesi Haber Ajansı olarak okuyucularımıza bazen acı kötü haber verdik üzdük, bazen de mutlu iyi haber vererek yüzünü gülümsettik. Çubuk’un gündemini an an takip ederek, yine ilçenin güncel haberlerini sizlere aktarmaya her zaman devam ediyoruz. Birçok okuyucumuz bizi takip ederek bir eşiniz dostunuz iyi ya da kötü haberini bizden okuyarak öğrendi. İşimiz ilçede iyi, kötü, güzel ve mutlu tüm haberleri sizlere duyurabilmek. İlçede tabi ki kötü olayların olmasını bizde istemeyiz. Ama koca 100 bini aşkın bir ilçe her şey olabiliyor. Doğru kaynaklardan kesin bilgileri alarak kimseyi mağdur etmeden elimizden geldiği kadarıyla haberlerimizi insanları incitmeden yapmaya çalışıyoruz. cubukaksiyon.com sitemiz ile şimdiye kadar birçok okuyucusu ile haber, yazı, resim ve video göstererek okuyucumuzun beğenisini kazanmaya çalıştık. Bundan sonra da hedefini şaşmadan, internet haber okuyucularına, kaliteli doğru kaynaklardan haberlerimizi yine siz değerli o okuyucularımızın yorumuna sunacağız.
Günümüzde sosyal medya hesaplarında bir çok sayfa tarafından yüzeysel başlık şeklinde verilen yazılardan öte gazeteciliğin en önemli kaynağı olan 5N - 1K özelliğinde haber yapmaktayız. Bu vesile ile internetin vazgeçilmezi sosyal medya da , Facebook, İnstagram ve Twitter’da büyük bir organik takipçi kitlesine ulaştık. Son olarak sizleri değerli okuyucularımızı aramızda görmekten mutluluk duyar, iyi çalışmalar dileriz. Enerjimize güç kattığınız için teşekkür ederiz. “Bir gün bizi ziyaret edeceğinizi biliyorduk. Aramıza hoş geldiniz. Artık şuan bizi siz dâhil herkes tanıyor”
Ankara’nın kuzey ilçeleri Pursaklar, Çubuk ve Akyurt çevre güzergahında yapılacak olacak metro yapımı başlıyor.
Ankara’nın ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak Esenboğa Havalimanı metro hattı için takvim netleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla projede çalışmalara önümüzdeki yıl başlanacağını duyurdu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ankara’nın hava ulaşımını kent merkezine güçlü bir raylı sistemle bağlayacak Esenboğa Havalimanı metro hattına ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Uraloğlu, toplam 36 kilometre uzunluğa ve 12 istasyona sahip olacak hattın, Ankaralıların havalimanına erişimini hızlı, konforlu ve güvenli hâle getireceğini belirtti.
Paylaşımında projenin önümüzdeki yıl başlayacağını vurgulayan Uraloğlu, Esenboğa Havalimanı’na metro ile ulaşımın, başkentte trafik yükünü azaltacağını ve toplu taşımada önemli bir dönüşüm sağlayacağını ifade etti. Yeni hat sayesinde şehir merkezi ile havalimanı arasındaki yolculuk süresinin kısalması, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım hedeflerine de katkı sunması bekleniyor.
Uzmanlar, Esenboğa Havalimanı metro hattının yalnızca yolcu taşımacılığını değil, Ankara’nın ekonomik ve sosyal hareketliliğini de olumlu yönde etkileyeceğine dikkat çekiyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte başkent, uluslararası standartlarda bir havalimanı ulaşım ağına kavuşmuş olacak.
Ankaralılar tarafından uzun süredir beklenen metro hattının, planlanan takvim doğrultusunda hayata geçirilmesi hâlinde, başkentin ulaşım vizyonunda yeni bir sayfa açması öngörülüyor.
Haber: Yalçın ÇELİK