Kazan Çubuk Yolu Yapılıyor

blank
MÜFİT ONBAŞI tarafından
23 Eylül, 2016 16:47 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.03.2024 11:48

Çubuk ile Kazan ilçelerini bağlayan kara yolunda çalışma başlatıldı.

Çubuk Ağılcık- Sığırlıhacı-Tuğla- Yılmaz ve Yakuphasan mahallesinden geçen yolun 2 ay sonunda tamamlanması neticesinde Çubuk, İstanbul yoluna 40 km daha yakın olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen yol çalışması kapsamında, Çubuk ilçesinin İstanbul Devlet Karayolu’na bağlantısı sağlanacak.

Kazan, Kızılcahamam gibi ilçelerin Esenboğa Havaalanı’na ulaşımını kolaylaştıracak yolda başlatılan çalışmanın yaklaşık 2 ay da tamamlanması planlanıyor.

Yolun yapılmasının ilçeyi kör nokta olmaktan çıkartarak önünün açılmasına katkı sağlayacağına dikkat çeken Acehan: “Yaklaşık 24 kilometrelik yol adeta yeniden baştan yapılıyor. Çubuk ile Kazan ilçelerini yaklaşık 40 kilometre yakınlaştıracak. Komşu ilçeleri bir birine yakınlaştıracak yol, aynı zamanda yaklaşık 11 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yol olarak hizmet vermektedir. Yol bir gidiş, bir geliş şeklinde yaklaşık 9 metre genişliğinde 2 kat sıcak asfalt atılarak hizmete açılacak” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Reklam Alanı376x240