Etiket: Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü

  • Beyaz Bayrak Rekoru

    Çubuk’ta beyaz bayraklı okul sayısının 16 olduğu bildirildi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İl Sağlık Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü okulların iç ve çevre temizliğinin teşvik edilmesi projesi kapsamında Çubuk’tan 16 okulun beyaz bayrak aldığını bildirdi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 12 okulun daha beyaz bayrak almak için müracaat ettiğini belirten Toprak, ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 43 kurumun olduğunu söyledi. Toprak, beyaz bayrak almak için tüm kurumların birbirleriyle yarış halinde olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Verilen bu bayraklar hijyenik bir ortamın simgesi olarak okullara veriliyor. Sadece müracaat etmekle kalınmıyor, gerekli şartları yerine getirmek için büyük bir özveri ve emek gerektiriyor. İlçede göreve başladığım günden beri bu bayrağa sahip olmaları için okullarımıza telkinde bulunuyoruz ve onları teşvik ediyoruz. İlk bayrağımızı 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Yukarı Çavundur İlköğretim Okulu ve Çubuk Lisesi aldı. Daha sonra 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde 12 okulumuz ve 2010-2011 eğitim öğretim döneminde ise 2 okulumuz olmak üzere toplamda 16 okulumuz beyaz bayrak aldı.”

    Toprak, okulların beyaz bayrak alması konusunda kendilerine destek olan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e teşekkür etti.

  • Çubuk’ta AB Bilgi Yarışması Yapıldı

    Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve 9 okuldan 4’er öğrencinin katıldığı AB Bilgi Yarışmasında 2 grup yarıştı.

    Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması’nın ön elemeleri yapıldı.

      AB kurumları, politikaları ve programları, Avrupa ve AB tarihi ve genişleme süreci, Türkiye’nin AB katılım süreci ve diğer aday ülkeler, Avrupa genel kültürü ve coğrafyasını içeren soruları cevaplandıran öğrenciler, başarılı bir performans gösterdiler.

    Yarışmanın hakem heyetinde Gazi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Demet Somuncuoğlu, Avrupa Birliği Delegasyonundan Derya Sevinç ve İlçe Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü İdris Karakuş görev aldılar. Çubuk ilçe birincisini tespit edildiği karşılaşma sonucunda, ilçe birincisi olan Çubuk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nacihan Deniz, Yusuf Kürşat Bağ, Rukan Sağır ve Yunus Emre Yalçın Çubuk’u temsilen Ankara’daki il yarışmasına katılacaklar. Ortaöğretim öğrencilerinin Avrupa, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin katılım süreci konusunda bilgi edinmeleri, araştırma ve okumaya yönelmelerini amaçlayan yarışmanın Türkiye’nin 16 ilinde gerçekleştirildiğini söyleyen Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, öğrencilerinden il genelinde de başarı beklediklerini sözlerine ekledi.