logo

Büyükşehir Belediyesi Çubuk’ta da Haşereyle Mücadele Başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu aralıksız sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına biri Çubuk olmak üzere toplam 422 mahallede devam ediyor.

 

         Sonbahar aylarının da gelmesiyle birlikte kent zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamam böceği ile fare gibi çeşitli zararlılarla mücadele eden Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını, önceden planlanan program dâhilinde, vektör üremesine müsait yerlerde yapıyor. Güçlü bir ilaçlama filosu ve ekibiyle Başkent’te haşerelere karşı savaşını etkin bir biçimde sürdüren ve insan sağlığını tehdit eden herhangi bir unsuru içinde barındırmayan ilaçlar kullanan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T. C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlarla sürdürüyor.

Ankara’da mahalle muhtarlıklarıyla koordinasyon sağlanarak yapılan ilaçlamanın ayrıca, haşereler vasıtasıyla oluşan ve yayılan hastalıkların önlenmesi için de yapıldığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, haşere ile aralıksız ve etkin mücadele programının toplam 422 mahallede uygulandığını kaydettiler.

Ekiplerin yıl boyunca bu tür söz konusu zararlıların yaşamasına uygun olan su birikintileri, göller ve kirli havzalarda çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden yetkililer, larva merkezlerini sonbahar ve kış mevsimlerinde etkisiz hale getirerek, önümüzdeki yıl vatandaşların bu konudaki şikâyetlerine de şimdiden çözüm getirmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

         Başkent genelinde süren ilaçlama çalışmalarının 20 mobil ilaçlama ekibinin, 15 araç üstü Atomizer cihazı, 10 ULV cihazı, 10 Termal Fog cihazı ila yapıldığını kaydeden yetkililer, “Bu mücadele faaliyetlerinde toplam 207 ilaçlama işçisi, 60 şoför, 8 bölge sorumlusu, ziraat mühendisi, kimyager, doktor, sağlık memuru ve 12 çevre sağlığı teknisyenimiz de görev alıyor. Ayrıca; çöp depolama alanı ve Toptancı Hal gibi potansiyeli olan alanlarda da sabit ekiplerimizle sorun yaşanmaması için her türlü tedbiri alıyoruz.” dedi.

İlaçlama ekiplerinin Dikmen Vadisi, Harikalar Diyarı, Göksu, Altınpark, Mogan, Mavi Göl, Çubuk 2 rekreasyon alanları, Çubuk, Bayındır, Kurtboğazı baraj havzaları, parklar, mücavir alan sınırlarında, ilçelerin meydan, kaldırım, refüjlerindeki havuz ve şelale sistemleri ile mahallelerdeki kapalı ve açık pazaryerlerinde koruyucu ilaç ve dezenfektan uygulamaları da yaptığını belirten Büyükşehir yetkilileri, yapılan ilaçlama çalışmalarının, insana yönelik hiçbir tehlikesi bulunmadığına da vurgu yaparak, “Kullanılan ilaçlar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?