logo

Probiyotik sağlıklı doğal turşu hangisidir?

Probiyotik sağlıklı doğal turşu hangisidir?

Uzman doktorlarca 2 turşu bidonunun birinin suyu bulanık, diğerinin ise berrak. Hangisini alırsınız?

Çünkü fermente turşu, içinde milyonlarca faydalı bakteri ve maya mantarı içeren canlı bir gıdadır.

Fermantasyon ve mayalanmanın kanıtı ise ilk 45 günde turşu ortamında sıcaklık artışı ve turşu suyunun bulanıklaşmasıdır. Uzun süre hareketsiz beklemiş turşu kabını çalkaladığınızda dibe çökmüş fermente kısım dağılacak ve bulanık görüntü verecektir. Turşunun bulanık suyunu atıp, üzerine tuzlu su ilavesiyle onu berrak hale getirmek canlı bir gıda olan turşuyu, cansız tuzlu salamura yapmak demektir. Turşunun esas koruyucu elemanı tuz değil, faydalı bakterilerin salgıladığı laktik asittir. Sonradan ilave edilen tuz ve asit turşuyu berrak gösterebilir. Ama vücudumuzun ihtiyacı olan ve bağırsaklarımızda ki saprofit-yararlı bakteri kütlemizin takviyesi için gerekli olan bulanık fermente turşudur.

Son bir soru: Yoğurt da turşu gibi fermente canlı bir gıdadır. Annelerimizin evde yaptığı yoğurtun suyu yeşil ve bulanıktır, peki bu suyu döker misiniz?

Bana kalırsa dökmeyin… İÇİN…  İÇİN… İÇİN…

Kışın özellikle, bağışıklık ve vücut direncimizi artırmak için fermente probiyotik turşu tüketelim. GDO’lu kimyasal destekli ve hormonlu gıdalardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. “Ölüm bağırsakta başlar” Sağlığın olmazsa olmazı probiyotikler denen şu küçük harika yaratıklar ve iyi çalışan bir bağırsak sistemidir.

1- YOĞURT 2- FERMENTE TURŞU – İki önemli probiyotik gıda, bunlar bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi kesin olarak biliniyor.

Yanlış beslenme alışkanlığı, sağlıklı bir sindirim sistemiyle güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olma şansımızı fena halde azaltıyor. Bilim, bakterilerin doğasını ve mide bağırsak florasıyla bağışıklık sistemi üzerindeki önemli etkilerini giderek daha iyi anlıyor.

Fermente turşu en önemli probiyotik ve hayat kurtarıcıdır. Bağışıklık sisteminin ana kaynağı barsak mikrop florasıdır. Turşunun laktik asit bakterileri insan vücudunun patojenlere karşı direncini veantitümör aktivitesini arttırmaktadır. TURŞU ve YOĞURT içinde maya mantarı ve lactobasillus içeren canlılığı ve biolojik aktivitesini sürdüren ve artıran iki önemli probiyotikdir. Antibiotikler ve kimyasallar insan vücudundaki hücrelerin üç katını aşan sayıdaki yararlı barğırsak mikrop florasının en büyük düşmanlarıdır. Turşunun asit ve tuz oranı arttıkça içindeki maya mantarları ve laktobasiller azalacağından probiyotik özelliğini kaybeder. O sebeple salamura tipi sanayi tipi tuz yoğun ve aşırı asit turşu dan uzak durun. O turşularda probiyotik ve mikrobiolojik aktivite yoktur.

Fermente Turşuda üç püf noktası:

1- Ambalajı; çömlek, cam veya teneke olmalı.
2- Kullanılan su klorsuz kaynak suyu olmalı.
3- Turşu çalkalandığında, suyu berrak değil; bulanık olmalı.

Turşunun oluşumunu tamamladığı beyaz koyu kıvamlı su görüntüsü tüketiciler tarafından bozuk zannediliyor. Bu nedenle, biz turşunun suyunu yeni su ile değiştirerek daha berrak görünür hale getiriyor. Böylelikle tuz oranını biraz daha düşüyor. Yapılan işlem sırasında yine doğallığı korunuyor. Burada yapılan her 2 suda rahatlıkla içilebiliyor. Şimdiden afiyet olsun.

Uzmanın cevabı: Ben bulanık olanı alırım.

Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?