Etiket: Çubuk Yavuz Selim Mahallesi

  • Çubuk’ta Bir Dolandırıcılık Vakası Daha

    Çubuk’ta Bir Dolandırıcılık Vakası Daha

    Çubuk’ta sahte polis telefonla bir vatandaşı dolandırılarak, dolandırıcılık olayına bir vaka daha ekledi.

    İlçede kimliği belirsiz bir dolandırıcı, telefonla kendini polis olarak tanıttığı kişiyi 3 bin 600 TL dolandırdı.

    Edinilen bilgiye göre, Çubuk Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir dolandırıcı Lokman Durmuş’u telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtıp, kandırıp, korkutarak, verdiği telefon numaralarına 3 bin 600 TL yükletti.

    Bir kurumda işçi olarak çalışan ve bu güne kadar zor şartlarda biriktirdiği parayı kaptıran Lokman Durmuş, dolandırıldığını anlayınca polise şikâyette bulundu.

    Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

  • Başkan Özden’e Plaket

    Başkan Özden’e Plaket

    Çubuk ilçe şehir Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinleri başkan Özden’e teşekkür plaketi verdi.

    Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Hikmet Oran, Yukarı Mahalleliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ali Kaplan ve ihtiyar heyetinden oluşan grup Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin amacının mahallelerine yapılan hizmetlerin teşekkürü olduğunu söyleyen Oran, bu güne kadar mahallelerinin almadığı hizmeti son iki yılda aldığını vurguladı. Marifetlerin iltifata tabi olduğunu kaydeden Oran, ’’Allah razı olsun, mahalleme çok hizmet yapıldı. Yapılan hizmetlerden dolayı ben ve mahalle sakinlerim çok memnunuz’’ dedi

    Kendisinin yapılan hizmetleri tek tek not aldığını söyleyen Oran, bu güne kadar açılmayan yolun bu dönemde açıldığının altını çizerek, yapılan hizmetleri dosyadan okudu. Teşekkür ziyaretinin mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade eden Oran,’’Mahallemizde doğru dürüst açık yol yoktu. Kendini bırakın ismini bile bilmediğimiz birçok yol açıldı. Saray, Kıymetoğlu, Kargın, Esin, İrşat, Akın Caddeleri ve bu caddelere bağlı Badem, Reşadiye, Kazakistan, Merve 1,2,3 Nur 1,2, Kılavuz, Yüksel, Levent, Mecidiye, Babür, Şükran, Osmancık, Çecen, Fırat, Kazakistan, Orman, Cirit 1,4,5,6, Büklüm 1,2,3 Nizam, Yamaç 1,2, Taşkent, Şanlı 1,2, Emre, Model, Sandal, Çeşme, Atakan 1, 2, 3, 4, Körfez, Kısmet, Arif 1, 2, 3, 4 ve Mayıs sokakları açılarak yolları yapılmıştır. Mahallemizde ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verilmiş ve koruluklar oluşturulmuştur. Ayrıca bakımsız ve kullanılmayan boş binalarda belediyemiz tarafından yıkılarak çevre kirliliği de ortadan kaldırılmıştır. Bu hizmetler bizim açımızdan çok önemli hizmetlerdir. Yapılanları takdirle karşılıyoruz. Ben mahalle sakinlerim adına Sayın Başkanım Lokman Özden’e çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

    Mahallelerine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da çok büyük hizmet yapıldığını vurgulayan Oran, ’’Biz bu dönemde hizmet gördük. Hayallerimiz bir bir gerçekleşiyor. Yağmur suyu ve pissu kanalımızın büyük bir kısmı tamamlandı. Asbestli içme suyu borularımız değişti. Hiç suyu olmayan sokaklarımıza su götürüldü. Yağmur yağdığında sel basan Rüzgarlı Caddesi ve bağlı sokaklarda bu sorun tamamen giderildi. Bu hizmetler içinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Kendileri içinde teşekkürlerimizi ayrıca ileteceğiz’’dedi

    Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ise, hizmet için göreve geldiklerini ve ilçenin öncelikli sorunlarını gidermek için tüm ekibi ile çaba sarf ettiklerini söyledi. Kendisi için tüm mahallelerin bir olduğunu vurgulayan Başkan Özden, ancak hizmet konusunda ötelenmiş bazı mahallelere biraz daha öncelik verdiklerini ifade etti. Başkan Özden, plaketi tüm ekibi adına aldığını da sözlerine ekledi.

  • Çubuk’ta Bir Ev Yangında Yok Oldu

    Çubukta meydana gelen yangında bir ev tamamen yandı.

    Çubuk Yavuz Selim Mahallesi Cengaver Sk. No 13 de Ayşe Kale’ ye ait olduğu belirlenen evde sebebi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı, çıkan yangında ev tamamen kullanılamaz hale gelirken ölü veya yaralı olmadığı belirtildi.

    Yaşlı kadının dışarıda olduğu sırada çıkan yangın belediye ekiplerinin müdahalesiyle yangının diğer evlere sıçraması engellendi.

    Evde tek başına yaşadığı öğrenilen yaşlı kadın yetkililerden yardım istediğini belirtti.

  • Çubuk’ta Muhtar Adayları da Harekete Geçti

    İlçenin 4 büyük mahallelerinden Barbaros, Yavuz Selim, Atatürk, Cumhuriyet ve Yıldırım Beyazıt Mahalle muhtarları çalışmalarını mahallelerinde sürdürüyor. Afişlerini dört bir yana asıp, broşürlerini seçmenlerine ulaştıran mahalle muhtarları sıkı bir yarış maratonuna girdiler.

    Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtar Adayı Veysel Koç Çubuk’un en büyük mahallesi olan Yıldırım Beyazıt’ın kendisi kadar sorunlarının da fazla olduğunun altını çizdi.

    Yıldırım Beyazıt Mahallesinin sorunlarını iyi bilen biri olduğunu belirten Veysel Koç; “Mahallemiz de 45 yılı aşkın bir süredir ikamet etmekteyim. Mahallemizin sorunlarını gerekli mercilere bildirerek sorunların çözümü için uğraşacağım. Sorunları mahalle sakinlerimiz ile beraber çözeceğiz. Oy verene de vermeyene de aynı eşitlikte davranacağım. Dürüst bir mahalle yönetimi ile elimi taşın altına koydum. Mahalle sakinlerimize son olarak şunu söyleyeceğim. “Gelin mahallemizi elbirliğiyle beraber yönetelim” diye konuştu.